Methocel (Methylcellulose) 100g

  • Dan varm gele som smelter i munden.
  • Brug som fortykner eller stabilisator i saucer og dressinger.
  • Tilsæt til is, for at forhindre dannelsen af iskrystaller.
  • Fremstil klarem faste og fleksible film.
  • Forhindrer dannelsen af iskrystaller.
  • Lav varm is og varm gelé.
  • Godt til at lave tempura dej med.
Varenummer: 5060341112959

Lagerstatus: Ikke på lager

95,00 kr

Beskrivelse

Detaljer

Methocel (methylcellulose) er oprenset cellulose. I fødevarer bruges det hvor man ville bruge en fortykner, dispergeringsmiddel eller en stabilisator. Methocel (methylcellulose) bliver opløst i koldt væske, men geler i varme væsker. Methocel (methylcellulose) har den unikke egenskab at den geler ved opvarming til omkring 45 °C, og bliver igen flydende ved omkring 15 °C. Perfekt til at danne varme gels, som smelter i munden.

Methocel (methylcellulose) kan også bruges til at danne helt klare, faste og fleksible film. Dette gøres ved at lade methocel opløsningen udtørre helt ved lave temperaturer, som altså forhindrer geleringen.

Derudover kan det også anvendes som emulgator og til suspension. 

  • Dan varm gele som smelter i munden.
  • Brug som fortykner eller stabilisator i saucer og dressinger.
  • Tilsæt til is, for at forhindre dannelsen af iskrystaller.
  • Fremstil klarem faste og fleksible film.
  • Forhindrer dannelsen af iskrystaller.
  • Lav varm is og varm gelé.
  • Godt til at lave tempura dej med.

 

 Hvordan bruges det?

Dosering: 0,5% - 5% alt efter anvendelsen.

Methocel opløses i koldt vand / væske, og geler i varmt vand / væske. Men Methocel opløses ikke jævnt i koldt vand alene, og vil danne klumper. Den bedste metode er at tilsætte methocel til 70 °C varmt vand, for derefter at tilføje dobbelt så meget koldt vand til opløsningen. Dette vil få temperaturen ned igen hvor methocel vil opløses.

Hvis din opskrift f.eks. siger du skal bruge 900 ml vand, tilføj så methocel til 300ml varmt vand (ca. 70 °C), og tilsæt de resterende 600ml koldt vand. Sæt opløsningen i køleskabet i mindst 3 timer, for at sikre at alle partiklerne er opløste inden brug.

Varme geleer ved brug af methocel kan nogle gange "bløde" eller "løbe" hvor væsken siver fra geléen. Dette kan ordnes ved at tilsætte en smule xanthangummi for at binde væsken.

Opbevaring

Opbevares tørt, mørkt og køligt. 

 

Ingredienser

100% rent Methylcellulose (E461)

 

Kost information

Velegnet til veganer og vegetarer.

Halal venlig.

Ingen GMO.

Yderligere information

Yderligere information

Brand Nej

Bedømmelser

Indsend din bedømmelse

Du anmelder: Methocel (Methylcellulose) 100g

Måske vil du også være interesseret i disse produkt(er)?